blank

Commercials in reboot

Creatie, Marketing, Media april 3, 2017 By

“SiSi Rider terug op de buis” lees ik. Het frisdrank merk komt terug met een remake van de originele SiSi Rider, maar nu met sprinter Churandy Martina achter het stuur. De commercial heeft impact op mij omdat het naast zijn eigen boodschap ook appelleert aan mijn eigen geheugen en verleden: aan iets groters dan het vluchtige hier en nu.

Dat roept gelijk de vraag op waarom het niet vaker gedaan wordt, dat rebooten van een commercial. In de muziek- en filmindustrie is het een gebruikelijke succesformule. De frisse jazzy zender Sublime FM heeft er zelfs een eigen rubriek van gemaakt: Welke hit van nu heeft een historisch origineel? En rapte Puff Daddy/ P Diddy / Sean Combs niet over “Take hits from the eighties/ and make them sound so crazy”? Een succesformule waar hij miljarden mee verdiende (met 750 miljoen is hij inmiddels de rijkste rapper op aarde).

De film-reboots van Batman, Gostbusters, KingKong en vele andere grijpen ook terug op eerdere successen. Dit heeft waarde voor zowel het nieuwe publiek als voor de generaties die hun oude liefde graag in een nieuw jasje zien.

En in mijn vak? Ik zou graag de volgende commercials in reboot terugzien; mijn eigen top 3:

1 Levis; Swimmer 1992

Op het prachtige “Mad about the boy” struint de hoofdpersoon (in mijn hoofd ben ik dat zelf) door een villawijk en duikt in iedere tuin in het zwembad.

2  Coca Cola; First Kiss 1988
Op zich vergelijkbaar met de huidige coke commercials. Veel blije jonge mensen die cola drinken, maar ook elkaar zoenen met de iconische track “First Kiss” van Robin Beck. Iets dat op een jongen van 13 nog veel aantrekkingskracht heeft. Het mislukte aftreksel van 2014 laat ik dan even buiten beschouwing.

3  Stimerol: Coming Alive 1991
Een jongeman zit op kantoor en is er klaar mee. Hij ziet een foto (naast een pakje kauwgom) van zijn oude liefde en loopt midden op de dag het kantoor uit. Omgekleed in een stoer leren jack pakt hij zijn motor en rijdt naar haar toe in een wijds, vrij landschap. Ik krijg meer hunkering naar motoren dan naar kauwgom, maar toch.

Welke commercial wil jij in de reboot?


blank

Rembrandt Smids

Rembrandt is inspirerend, gepassioneerd & een tikje eigenwijs. Door zijn brede interesses koppelt hij onverwachte elementen aan elkaar. Hij staat graag op het podium om over het vak te vertellen.

Lubachs Leuke Merken … maart 27, 2017 Media Mile: nieuwe ad… april 10, 2017