blank

CITROENSTRAAT 10 – een WE x LINDA. partnership

Marketing, Media, Positionering november 1, 2019 By

Yes, we zijn live met een splinternieuwe WE branded content fictieserie: citroenstraat 10. Een LINDA. original productie; 8 short-format afleveringen van elk 5 minuten. Elke week staat er een verse aflevering online op linda.nl. WE = ME members krijgen als eerste de afleveringen te zien. De fictieserie is speciaal bedacht door LINDA., WE & Talpa Network.

Briefing

In maart van dit jaar zijn we, na een initiële briefing vanuit brandwebbing, met het LINDA. sales en LINDA. bureau team om de tafel gegaan. Dit met als primair doel om te onderschrijven dat WE kleding heeft voor de momenten die ertoe doen in het leven. Het verhogen van brand awareness, imago verbetering alsmede store visit intent (off -en online) vormen daarbij de key metrics.

De serie gaat over de onlangs gescheiden Fleur, gespeeld door Kim Pieters, die op de redactie van een vrouwenblad werkt. Na haar breuk met Wouter (gespeeld door Frederik Brom) is ze met haar twee kinderen van Amsterdam naar Almere verhuisd. Met vallen en opstaan herpakt Fleur zich na haar scheiding.

Na wat opties te hebben verkend was er al snel een treffende match gevonden om gezamenlijk een komische drama web serie op te zetten waarbij de cast volledig in WE Fashion najaarscollectie zou worden gekleed. Maar dit partnership betekende niet alleen dat WE Fashion de outfits leverde en de afzender is van de serie. WE stond ook aan de tekentafel wat betreft script, (locatie) opnames, cast selectie, winacties etc..

WE x LINDA. Connect Sweater

Zo is er een activatie met een bijzondere trui die te zien is in de serie. Het gaat om een scene in de tweede aflevering, waarin hoofdrolspeelster Fleur gaat speeddaten en alle deelnemers een naamtrui moeten dragen om het eerste contact makkelijker te maken. Deze WE X LINDA. Connect Sweater is te personaliseren door een eigen naam erop te laten zetten, en wordt tijdelijk door WE Fashion in haar collectie opgenomen. Deze week is de verkoop van start gegaan en is inmiddels een serieus doorslaand succes. Dus als je nog een eigen naamtrui wil bemachtigen voor je vriend(in), familie of kinderen ga nu snel naar wefashion.nl/citroenstraat en bestel je Connect Sweater. De oplage is beperkt, dus op = op!

Multiple touchpoints

Via een crossmediale owned & paid campagne (nieuwsbrieven, mailings, printuitingen in LINDA.magazine, een tv-spot, een outdoor-campagne, een radiocommercial, een banner- en social campagne), wordt de kijker in de verhaallijn subtiel betrokken bij de nieuwe najaarscollectie van WE Fashion doordat de verschillende personages van Citroenstraat 10 te zien zijn in deze collectie. Het script is geschreven door Suus Ruis en Frank Houtappels en de eindregie lag bij Will Koopman. Vanaf 9 december is de serie ook te zien bij Net5.

Kortom, na eerdere successen met onder meer GTST, The Voice Kids, Doutzen & Typhoon, is dit wederom een geslaagd voorbeeld van gewenste commerciële communicatie.

Iets waar we zeer trots op zijn om onderdeel van uit te maken.


blank

Lennart Morselt

Lennart is een mediaman in hart en nieren. En één die zijn mannetje staat als de discussie zicht ontvouwt over het doel en de opzet van een campagne. Pure passie!

Fortnite Chapter 2 oktober 21, 2019 Fortnite nieuw seizoen Even voorstellen̷… januari 9, 2020