blank

Calvé commercials: wie is er niet groot mee geworden?

Creatie, Marketing, Media, Positionering juli 27, 2018 By

Calvé pindakaas heeft een nieuwe tv commercial en wat is íe mooi. We zien een jonge Lieke Martens in de stromende regen die maar geen genoeg krijgt van haar voetbaltraining. Prachtig voorbeeld van een dusdanig sterk creatief concept dat het écht lang mee kan. Al in de jaren ’80 zagen we een jonge Evert van Benthem en Joop Zoetemelk schitteren in de Calvé commercials, meer recent Pieter van den Hoogenband en Robin van Persie.

Lange termijn concepten

We kennen ze allemaal, campagnes met zo’n sterke basisgedachte dat ze decennia lang ingezet kunnen worden met steeds een nieuwe invulling. Denk bijvoorbeeld aan Even Apeldoorn bellen van Centraal Beheer. De waarde van deze herkenbare marketingcommunicatie wordt inmiddels zo erkend, dat na jarenlange andere concepten uiteindelijk Cora weer terug is bij Mora en ook de paarse krokodil bij Ohra weer meedoet (met dezelfde bureaucraat achter de balie, mooi detail).

Anno nu

Wat maakt nu dat ik de nieuwste commercial van Calvé zo goed vind? Naast het sterke concept is de videoproductie top (het mooie filmwerk, de muziek) en is vooral de twist naar girl power heel mooi gelukt. De positie van vrouwen op de arbeidsmarkt blijft een heikel punt; glazen plafonds, quota voor vrouwen op topposities, gelijke salarissen, we zijn er nog niet. Prachtig hoe deze commercial in al zijn eenvoud impliciet bijdraagt aan de discussies: gewoon hard trainen, je passie achterna gaan en doorzetten. Dan maakt het niet uit of je een jongen of een meisje bent.


blank

Nannie Gieles

Nannie is wysiwyg, enthousiast en houdt van aanpakken. Haar kracht ligt in het snel doorgronden van de marketing communicatie problematiek en het vinden van de oplossingen.

Jubileum Gin – … juli 5, 2018 render gin 2018 voor Ode aan brandwebbing augustus 8, 2018