blank

Wat vonden wij van het Branded Content Event 2017?

brandwebbing, Marketing, Media februari 8, 2017 By

Branded Content is ‘hot’. Het uitverkochte Branded Content Event van 2 februari in de Fabrique in Utrecht gaf een inkijkje in de laatste stand van zaken op dit vakgebied. Een aardige mix van inspirerende sprekers en (live) cases kwam voorbij waarbij de volgende adviezen veelvuldig gedeeld werden;

  • Denk van uit het individu in plaats van een doelgroep
  • Gebruik meerdere kanalen en zet een concept 360 graden/through the line in
  • Zorg eerst voor meerwaarde voor een kijker/lezer, vraag daarna pas iets terug
  • Denk buiten de gebaande paden
  • Content marketing is geen one-night stand
  • Wees authentiek, oprecht en eerlijk: schep vertrouwen

Allemaal mooie woorden maar ook wel veel open deuren. En als ik dan luister naar de praktijk content cases van grote adverteerders als ING (met Willie Wartaal en de heren van StukTV als reporters), Renault (autoprogramma in IJsland) & KPN (gaming platform met Enzo Knol) bekruipt me toch het gevoel dat er nog niet zoveel verandert in het hedendaagse branded content vak. Immers, bovenstaande merken grijpen veelal terug naar vrij dure en traditionele samenwerkingen met RTL, BrandDeli, Sanoma of vloggers/rappers om koortsachtig in de zogenaamde leefwereld van de millenials te komen. Is dit op termijn succesvol of houdbaar? Ik denk van niet.

Ga liever op zoek naar je eigen authentieke verhaal, bedenk iets echt tofs wat nog niet eerder is gedaan en produceer je eigen content aan de hand van een uitgekiende jaarkalender. Distribueer dit, aan de hand van de opgebouwde individuele profielen, vooral via je eigen kanalen. Gebruik de grote bereik contentplatformen of een influencer slechts om deze content getarget verder te verspreiden. Zie ze puur als accelerator van je eigen content. Als de content echt relevant, uniek en spraakmakend is, zal je doelgroep dit best willen bekijken en delen met hun ‘peers’.

Carlijn Postma gebruikte als treffende metafoor voor content marketing een steengoede serie. Zie jouw merk als een serie. Denk goed na over de karakters, het decor en de pijlers die je wilt belichten. En doe dit op een consequente spannende wijze. Zo kan je de doelgroep binden en zal de liefde vlammen!

De titel van het event doet dus eigenlijk geen recht meer aan het steeds populairder wordende specialisme in ons marketingvak. Immers, het vertrekpunt is de inhoud en niet het op de voorgrond zetten van je merk. Dat is toch wel de conclusie die je kan trekken na dit event.

Branded content is dead, lang leve content marketing!


blank

Lennart Morselt

Lennart is een mediaman in hart en nieren. Maar wel één die zijn mannetje staat als de discussie zicht ontvouwt over het doel en de opzet van een campagne. Pure passie!

Super Bowl commercial… februari 6, 2017 Super Bowl YIM-workshop weekend YIM-workshop weekend februari 14, 2017