blank

AllSecur verdwijnt

Marketing, Media, Positionering augustus 23, 2019 By

Degene die niet op vakantie zijn of in Nederland verblijven hebben het ongetwijfeld al voorbij zien komen of gehoord: AllSecur gaat verdwijnen en zal verder gaan onder de merknaam Allianz Direct.

Is dit nu een goede zet vanuit marketing communicatie oogpunt?
Ik denk dat we hier kort over kunnen zijn: nee.

AllSecur heeft zich, door de consistente marketing campagnes met de broertjes Coronel, stevig in het brein genesteld als onderscheidende rebelse prijsvechter in een verzadigde verzekeringsmarkt. Je kan wat van die campagnes vinden, maar effectief is het wel geweest. Een knappe prestatie, waaruit blijkt dat consistent merkbeleid zich op de lange termijn uitbetaalt.

Nu wordt dus vanwege schaalvergroting en internationalisering het merk omgedoopt tot Allianz Direct. Allemaal begrijpelijk hoor. Ik kan het verkeerd hebben, maar Allianz zal qua imago merkwaarden denk ik precies het tegenovergestelde van AllSecur in merkonderzoeken aangeven. Niet innovatief, niet onderscheidend, duur, log en traag.

Door het simpelweg toevoegen van het woordje Direct (=AllSecur) aan Allianz kom je er niet denk ik. De consument zal hier doorheen prikken en je loopt dan het gevaar een vertroebeld merk te worden. Het is een beetje als het samenvoegen van een Lexus met een Fiat Panda. Dat gaat gewoon niet. Totaal verschillend DNA.

En de broertjes Coronel? Moeten die blijven of juist niet? Om het nieuwe merk Allianz Direct meteen scherp te laden en dezelfde positionering als AllSecur te geven is dat wel even zo verstandig. Of het echt geloofwaardig is, is een tweede..
Het zal de broertjes Coronel een worst wezen. Hun portemonnee wordt lekker gespekt met al die campagnes. De kans is wel groot dat Allianz Direct na deze transitie campagne een nieuw internationaal reclame concept zal uitrollen. Oftewel, dat wordt weer een 13 in een dozijn campagne. Jammer!

Doei doei!


blank

Lennart Morselt

Lennart is een mediaman in hart en nieren. Maar wel één die zijn mannetje staat als de discussie zicht ontvouwt over het doel en de opzet van een campagne. Pure passie!

Zijn wij mediaprofess… juli 15, 2019 Il fait Beau? september 6, 2019