blank

4 creatieve gedachtenspinsels met toekomst

brandwebbing, Creatie, Design februari 24, 2017 By

Code oranje of niet, The Kick ging door. Vier inspirerende sprekers met als raakvlak techniek, creatie en/of media. Het thema imagine speelde in op het hebben van ideeën, maar vooral op diegene die de ballen hebben om er wat mee te doen.

Martijn van Dijk voldeed daar het meeste aan. Vanuit zijn passie voor de oude citroen DS, verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur en zijn kinderen ontstond zijn zoektocht naar de eerste elektrische klassieker. Hij zegde zijn baan op om zijn droom na te jagen. Zijn bedrijf Voitures Extravert werkt nu aan de eerste volledig opnieuw gebouwde Porsche 911 met elektrische motor. Of deze een kans heeft met een prijskaartje van €300.000 valt nog te bezien, maar aan enthousiasme en geloof zal het niet liggen.

Rogier Vijverberg (Superheroes) pakte het enthousiasme over in zijn verhaal over saaie advertising. Waarom zoveel reclame die ons niet raakt en zonder verhaal? Mensen zijn in de basis hetzelfde; onze hersenen reageren allemaal op instinct, emoties en jaloezie. Zodra je op een slimme, scherpe en creatieve manier onder de huid kan komen van je doelgroep heb je geen dure media meer nodig zegt Rogier. Een mooie uitspraak en iets waar we als advertisers allemaal voor zouden moeten gaan. Gewenste commerciële communicatie, een eeuwige droom of een ultiem streven?

Oldtimers, saaie reclame, het was Tey El-Rjula tot enkele jaren geleden allemaal een zorg. Wat doet het ertoe wanneer je op je paspoort bij nationaliteit ‘onbekend’ hebt staan. Ja, Tey El-Rjula is een vluchteling maar met een visie: voor 2020 geen kinderen meer zijn zonder digitale geboorteakte. Oorlogen, geld en mobiliteit zorgen ervoor dat er miljoenen kinderen volgens instanties onzichtbaar zijn. Daarbij is het aangeven van een geboorte en het document wat erbij hoort nog steeds niet digitaal geregeld en vreselijk ouderwets. Zijn startup Tykn wil doormiddel van bitcoin-technologie zorgen voor een revolutionaire manier van ‘persoonsregistratie’. Check vooral zijn website. Een digitaal initiatief waar we allemaal de voordelen van zien behalve Sidney Vollmer.

De freelance creatief is van mening dat we ons op dit moment veel te veel digitaliseren. Uren op je iPhone, je persoonlijke gegevens bij iedere app maar de lucht in slingeren en altijd de technische oplossing zoeken. Het zijn de mensen die het uiteindelijk moeten doen. Kan dat zonder technologie of is het eerder zoeken naar een nieuwe balans. Moeten we terug naar de tijd zonder telefoon of zijn we al te laat en is ons bloed inmiddels al digitaal geïnfecteerd?

Een avond vol visies en tegenstellingen, maar waarbij de simpele take-out is dat we blijven veranderen. We hebben allemaal dromen en ideeën die we gelukkig na willen jagen. Zolang we dat blijven doen is er volgens mij niet zoveel aan de hand, want stoppen met dromen dat is pas echt dodelijk.


blank

Dan Verhoeven

Dan is een creatieve duizendpoot; van concept tot design en van app-ontwerp tot radiocommercial. Zijn projecten managet hij met oog voor detail en het grotere geheel.

FirstMover 2016 februari 22, 2017 FirstMover 2016 Prinsesdag februari 27, 2017