blank

Jubileum Gin – 10 jaar brandwebbing

brandwebbing, Creatie, Design, Marketing juli 5, 2018 By

Zoals sommigen wellicht al weten maken wij bij brandwebbing elk jaar een serie Gin in beperkte oplage, genaamd Rotsoord 3. Deze geven we aan klanten en gasten die we hier op bezoek krijgen.

Dit jaar kwam er een speciale editie, vanwege ons 10-jarig bestaan. Omdat er een compleet nieuw idee moest komen, met een luxere uitstraling dan voorheen hebben Martijn en ikzelf ons gebogen over een evolutie van de fles!

In eerste instantie keken we naar de vorm van de fles en de vorm van het label hierop.

Omdat we al 2 jaar voor dezelfde vorm fles hadden gekozen, wilden we wat anders. Iets massiefs, met een knipoog en een opvallende vorm die afwijkt van de meeste drankflessen. Zo kwamen we uit op een glazen, uitvergrote ‘heupflacon’ model.

Na de keuze voor de fles, keken we naar het label. Om het luxueuze gevoel te versterken hebben we 3 labels gebruikt. 1 Hero label voorop, een informatief label achterop en een hals-label om de fles mee te zegelen. Omdat alles vanuit een hybride insteek gebeurt bij brandwebbing, werd er gekozen het label alle facetten van deze 2018 Gin te laten reflecteren.

Wat komt er dan terug in het label van de gin?

De vorm als geheel is misschien wel de grootste hint. Degenen die dit lezen of de fles al in hun bezit hebben, is het wellicht al opgevallen; het label heeft de vorm van een X. Het Romeinse cijfer voor 10 en daarmee symbolisch voor het 10-jarig bestaan. Het goud in het label benadrukt daarnaast niet alleen de kwaliteit, maar legt ook de link naar een jubileumviering (denk aan een gouden huwelijk). De naam is natuurlijk onveranderd ‘Rotsoord 3’ en daaraan is toegevoegd dat dit de ‘Anniversary Edition’ is. Omdat Martijn en ik beiden hebben gewerkt aan deze fles wilden we ook dit terug laten komen. De ‘X’ is daarom opgedeeld in 2 losse helften, visueel geïnspireerd door een van ons. Persoonlijk ben ik weg van alles wat te maken heeft met Japan, dus zodoende het klassieke Japanse motief in het blauwe deel. Martijn is gek van prachtige Whiskey flessen met een weelderig patroon, wat terug te vinden is in het grijze deel. Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Zoals gewoonlijk kwam er een website voor de Gin. Omdat we ook deze een ‘overhaul’ wilden geven, maakten we een 3D model van de fles en werkten we renders en zelfs een kleine animatie van de fles uit.

De finishing touch

Zo… die is af! Of toch niet… Luxe staat niet voor niets synoniem aan overdaad en om dit te benadrukken is er als laatste element nog een lakstempel aan de fles toegevoegd. In de renders is deze blauw, maar uiteindelijk hebben we voor ‘goud’ gekozen om de link te leggen met het goud in het label!

Gin 2018 brandwebbing lakstempel

Wil je de website eens zien? Of wellicht heb je een leuk project voor ons, zodat we jou een fles Gin kunnen geven? Neem contact op of check de video en informatie op rotsoord3.nl!


blank

Jesse Schuuring

Jesse is een echte mooi-maker. Met een breed arsenaal aan skills pimpt hij beeld, animatie en concept. Zijn snelheid is onlosmakelijk verbonden met de schoonheid van zijn werk.

Vacature: (Junior) Di… juni 29, 2018 Calvé commercials: w… juli 27, 2018