blank

Jannie en Robèrt

brandwebbing, Marketing juni 12, 2017 By

Werken bij een bureau stilt de honger naar het onbekende.
Ik heb een korte aandachtspanne. Mijn brein vindt het fijn om in relatief korte tijd weer een nieuwe prikkel te krijgen. In meetings van meer dan anderhalf uur begin ik ook serieus af te dwalen. Het fijne van het werken aan bureaukant is echter dat er veel verschillende onderwerpen in een korte tijd onze kant op worden gegooid.

Ten eerste zijn communicatiecampagnes door de bank genomen korter en bondiger aan bureaukant dan de werkzaamheden aan klant-kant. Een marketeer heeft meer invloed op het product of de dienst, de vormgeving ervan en de markt die ze willen aanboren. Die diepgang bepaalt mede dat er meer tijd aan één product wordt besteed. Aan bureaukant zitten we (meestal) aan het einde van dat traject en kunnen we dus over meer, en meer verschillende, producten communiceren.

Daarnaast hebben wij als hybride bureau veel verschillende gebieden om over na te denken. We mogen niet alleen ons hoofd breken over de inhoud van de communicatie, maar ook over de vorm en de context. Welk perspectief pakken we? Welke producteigenschappen zetten we in de etalage? Hoe zorgen we voor interactie? Welke media zijn passend? Welke data levert het op? Ook hier resulteert dat in lekker veel variatie.

Maar het mooiste voordeel van werken bij een bureau is dat ik me mag verdiepen in onderwerpen en mensen die ik zelf (in eerste instantie) niet zou kiezen. Zo hebben we voor SAP uitgezocht wat nu werkelijk de drijfveren zijn van de top 50 CFO’s (Chief Financial Officers) van het Nederlandse Midden Bedrijf. Ook weten we door ons werk voor Weeelectric precies wat er gebeurt als je een klein elektrisch apparaat gaat recyclen. Allemaal leuk, interessant en mooie nieuwe prikkels.
Maar soms valt een opdracht samen met een van mijn eigen (heimelijke) interesses. Zo heb ik al jaren een secret sin op de zondagavond in het najaar. Ik verlies me in Romia’s, Sticky Buns, Braisers en Jasmijn délices. Ik kijk diep in de ogen van Jannie, drijf weg op de stem van Robèrt en gniffel bij de grapjes van André (al had ik mijn voorkeur voor Martine). Natuurlijk heb ik het over Heel Holland Bakt.
Afgelopen week kregen wij van Kosmos uitgeverij de vraag om een plan op te stellen voor het kookboek Heel Holland Bakt Mee. Met dit kookboek kan je iedere week meebakken met de bakkers in de tent en kijken wat je er zelf van bakt. Het is heerlijk om me hierin te verdiepen en verliezen en over een paar dagen met een mooi plan te komen. En daarna is het weer heerlijk om iets totaal anders te belichten.
Werken bij een bureau stilt de honger naar het onbekende.


blank

Rembrandt Smids

Rembrandt is inspirerend, gepassioneerd & een tikje eigenwijs. Door zijn brede interesses koppelt hij onverwachte elementen aan elkaar. Hij staat graag op het podium om over het vak te vertellen.

Help, mijn medewerker… mei 8, 2017 Politiek (in)correct. juni 26, 2017